keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Tapettisuunnitelmia

Poden aivan valtavaa tapetointikuumetta. Oon tuntikausia viettänyt eri tapetinvalmistajien sivuilla innostuen milloin mistäkin väristä ja kuviosta. Kuitutapetit on ihan ehdottomasti pois laskuista, halutaan tänne perinteitä kunnoittavia paperitapetteja.
Eilen sain viimein tilattua tapettinäytteet, Tapettitalosta. Niitä odotellessa on hyvä täällä kerrata ja selkeyttää suunnitelmia.

Tapetoitavaa riittää, ainakin makuuhuone, mun ateljee, yläkerran aula, tupakeittiö ja eteinen kaipaavat uutta pintaa. Miehen oma huone kaipaa kanssa, mutta jääköön se toistaiseksi salaisuudeksi, mitä ollaan sinne suunniteltu.

Eteinen on ihastuttavan iso, ainakin jos vertaa ankeiden vuokra-asuntojen eteistiloihin. Eteisen seiniä koristaa tällä hetkellä ruma vaalean persikan sävyinen lasikuitutapetti. Alaosan paneeli on tuppeensahattua lautaa. Lattialla kaarnan sävyiset kivilaatat. Tuppeensahattu paneeli saa jäädä, tosin sitä joutuu ehostamaan. Eteiseen suunnitteilla olevat värit ovat sininen tai siniharmaa, harmaa ja valkoinen. Lattia pysyy samana.


Eteiseen on tällä hetkellä kaks tapettivaihtoehtoa, joko Jugend-köynnös tai Pro-Finlandia.Mun ateljeesta tulee värikäs ja innostava. En osannut päättää muutaman tapetin välillä, joten tilasin useamman mallin auttamaan valinnassa. Meillä tulee muissa huoneissa olemaan lempivärejäni turkoosia ja vihreää, joten ateljeehen pitää saada jotain räväkämpää. Punaista tai oranssia, kenties keltaista. Tällä hetkellä siellä on kammottavat siniset tapetit ja aurinkoboordi. Huoneessa on viistokatto ja ruma muovimatto. Hah, olipas runollista!
Ateljeehen haluaisin lautalattian, luonnollisen tottakai. Laminaatit on toki upeita, mutta en ole päässyt niiden luonnottomuuden ajatuksesta eroon. Laminaatin pinta on ties mitä muoviyhdistettä, miten sellanen muka sopii vanhaan taloon? Noh, meiltä toki täältä entuudestaan löytyi jo laminaattia, mutta silti!
Mutta siis niihin tapetteihin, tässä kursimani kollaasi vaihtoehdoista:
Vieläkö jaksatte lukea, vai jätänkö ensi kertaan? Taidan jättää jotain huomisellekin. Nimittäin nyt mun pitäisi lähteä etsimään kameraa, järkkäri on pois laskuista, sen patterikansi on rikki. Onneksi meillä on tavallinen pokkarikin, kun vain muistaisi, missä? :) Muuton jäljiltä moni tavara hakee vielä paikkaansa, mutta kaikki aikanaan. 

Marie Josefine
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti