perjantai 6. maaliskuuta 2015

Tapettisuunnittelua osa 2

Postilaatikosta löytyi mieluisa yllätys.
Tapettitalon kirje tuli jo nyt, vaikka vasta toissapäivänä tilasin mallipalat.
Vapisevin sormin revin kuoren auki, mutta oivoi, itku ja hammastenkiristys. Kaikki suosikkitapetit oli loppu ja niitä ei ilmeisesti enää edes valmisteta. Tää on tietenkin sitä kuuluisaa minun huonoa tuuria, kuinkas muutenkaan.
Olivat ystävällisesti laittaneet kuitenkin tilalle saman verran mallipaloja, mitä jäi uupumaan. Harmi vain että ne eivät juurikaan omaa silmääni miellyttäneet. Ei auta, näillä mennään toistaiseksi. Eihän sitä tiedä, jos vaikka mieli muuttuu, kun aikansa niitä tuijottelee ;) Mulle kuitenkin käy usein niin, että inhokista tuleekin suosikki.

Meillä on aika kiva ja tilava yläaula, jossa on lakattu mäntyinen puolipaneeli, yläosa on surullisen kuuluisaa lasikuitutapettia. Lattia on vaalean puunsävyistä laminaattia.  Tilahan on valtavan siisti, mutta sieltä puuttuu jotain, sen oman ilmeen esiin taikominen. Aulasta pääsee viiteen huoneeseen, kahteen kammariin, makuuhuoneeseemme, vaatehuoneeseen ja vessaan.

Yläaulaan oli alunperin suunnitteilla keltainen metsätähti tai vihreä kamomilla tapetti, mutta juuri ne uupuivat lähetyksestä. Nyt seinää koristaa aaneloset vaaleanvihreästä ja keltaisesta atomista, keltaisesta ja beigestä lukosta, sekä vihreästä niittyleinikistä. Jälleen kerran miehellä ja mulla meni yksiin valinta, vihreää atomia sen olla pitää!

Yritin ottaa yläaulasta joitain kuvia, mutta vapisevat käteni ja vanha pokkari eivät ole kaikkein paras vaihtoehto, joten kuvia en täällä julkaise. Ehkä tilanne paranee, jahka saan järkkärini kuntoon ja tilaan toisenlaiset valaisimet.

Marie Josefine

4 kommenttia:

 1. Onnea hirsitaloon ja voi miten kiva alkaa seurailla tätä kaikkea :) Vihreä on vanhassa talossa ihan paikallaan - aikaan ja asuun sopiva. Odotan innolla kuvia!

  VastaaPoista
 2. Kiitos!Ihanaa, että tulit lukijaksi. Meillä on vihreetä enemmänkin, täällä tuvassa vihreät puolipaneelit, yläosa tummaksi käsiteltyä hirttä. Ihana aurinkoinen sää, josko lähtisin vähän ulos kuvailemaan.

  VastaaPoista
 3. Onnea uuteen taloon!
  Voin samaistua pettymykseesi, nimittäin minulla kävi aivan sama juttu tapettimallien kanssa. Ehdin jo aivan ihastua punaiseen Kamomillaan ja keltapunaiseen Jugend-magnoliaan ja kun posti tuli niin juuri ne lempparit oli loppu. Jäin ihmettelemään että mikseivät he poista sivuiltaan tapettimalleja, joita ei ole enää saatavilla… No mutta ainakin Atomitapetti on hieno! :)
  Täälläkin on tapetinvalinta meneillään kahteen seuraavaan huoneeseen. Pihlgren ja Ritolalta kannattaa myös tilata mallipaloja, jos heiltä löytyisi lisää vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niimpä, aivan käsittämätöntä, etteivät ota pois myynnistä niitä malleja, joita ei voi enää ostaa. Kiitti vinkistä, pitääpä tilata tuoltakin mallipaloja! Saas nähdä milloin saadaan aikaiseksi aloittaa tapetointi, kun on niin paljon kaikkea muuta touhua täällä :)

   Poista